top of page

Åh herre jissesVad har jag gett mig in på nu?

Så här i efterhand så måste jag erkänna att jag kanske inte hade en direkt tanke och plan på att jag faktiskt skulle komma in när jag sökte högskolekurserna tidigare i våras. Och, nu har jag faktiskt fått en plats. Då dessa kurser baserar intagning på arbetsprover och personlig text känns det faktiskt alldeles särskilt kul att ha blivit antagen.


Ja för att börja det hela i rätt ände så sökte jag i våras två stycken fotokurser på högskolan till sommaren. Tänkte att "det kunde ju vara kul" och "kul att se om man kommer in, om mina foton håller den nivån".

Den ena kursen jag sökte är mer fokuserad på att lära sig jobba med fotoprojekt, vilket var mitt förstaval. Där hamnade jag som andre reserv. Sen sökte jag en bredare kurs "Digital fotografi" där jag från början hamnade som femte reserv. Den är inriktad på allt från att lära sig fota, redigera foton och jobba med fotoprojekt. Då det kanske var fler som tänkte som jag (misstänker jag) och ville chansa och se om man kom in så kom jag till slut in på den kursen.


Vad är då problemet undrar kanske ni? Varför undrar hon vad hon gett sig in på? Det är väl bara att köra?


Jo, kurserna är i Göteborg! Japp i Göteborg. Dessutom är upplägget så att det är väldigt mycket tid på plats första veckorna för att sedan jobba på egen hand i flera veckor.

Ja, jag är ju varken arbetslös eller bor ensam så det här innebär lite råddande i logistiken förstås och i ekonomin.


Så nu har jag ett par veckor på mig att bestämma mig om jag ska ta chansen och gå och vad tanken är med att faktiskt läsa fotografi på högskolan, är det värt pengarna och tiden?

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page