top of page

Besök hos Moderskeppet och jubileum

Idag har jag två saker att berätta om. Min resa ner till Jönköping gick inte mindre än till Moderskeppet. För den som inte är insatt är Moderskeppet ledande i Sverige på onlinekurser inom foto och bildredigering.


Det hela började med att jag gick på en föreläsning förra året på Foto/Vildmarksmässan om Astrofoto, väldigt nischat område och jag kände direkt att jag ville börja med astrofoto, ja alltså när jag tröttnat på gruvor och annat övergivet. Sen tänkte jag "hmm om de är intresserade av nattfoto och ljusmålning kanske de också är intresserade av gruvfoto". Så, jag slängde iväg ett mail utan några direkta förhoppningar att ens få ett svar, vem vill veta mer om gruvfoto liksom? Vi höll lite kontakt och diskuterade eventuellt ett reportage, men som mycket annat i livet rann det ut i sanden då båda parter hade massa annat förra året.


Men så tidigt i våras tog vi upp kontakten igen, då främst för att komma ner på deras måndagsmöte och prata gruvfoto, något som de inte hört talas om. De gillade verkligen mina bilder och skickade dessutom med ett häfte om hur man jobbar som lärare hos dem och även ett formulär för att ansöka till att bli lärare hos dem. Ja, ni vet ju hur jag är. Jag älskar ju att lära ut saker och jag älskar nya utmaningar. Såklart fyllde jag i ansökan och gav då tre förslag på olika kurser.

Så idag var dagen då jag skulle ner. Jag ljuger om jag säger att jag inte var nervös och tänkte "vad tusan har du gett dig in på nu". Men det är bara att köra på, prata gruvor och fotografering kan jag ju, timtals. Väl på plats, möttes jag av Josefina, superglad tjej det bara sprudlar av mest hela tiden. Överallt hänger fina foton som fick mig att undra vad jag egentligen gjorde här. Väl i konferenslokalen sitter resten av de lärare som man spenderat så många timmar med att stirra på datorn, konstig känsla. Inte nog med att se dem irl, nu skulle JAG stå och prata inför DEM.


Tack och lov fungerade i alla fall tekniken direkt. Men däremot kändes bilderna gryniga och för ljusa på tv'n de hade, hoppas de alla går in i efterhand och får se dem på en ordentlig skärm istället. Det var faktiskt så att jag skämdes lite och tänkte att de tänker säkert att jag är kass. Ja klart att prestationsångesten gör sig påtaglig här. Timmen går ändå fort och jag får en hel del frågor, vilket jag tyder på intresse.

Brainstorming på hög nivå

Efteråt går vi ett gäng och käkar lunch innan jag och Josefina ska prata kurser och framtida gemensamma projekt. Hon drog genom hur man jobbar med processen att ta fram en kurs hos sig och sen sätter vi oss och kör lite brainstorming. Till slut kom vi fram till tre olika ämnen vi skulle fokusera på som i slutändan ska mynna ut i ett av dem. Exakt vilka ämnen vi pratade om och vilken kurs det kommer att bli kommer jag nog att berätta längre fram. Som en liten present för min föreläsning fick jag detta + presentkortet som deras kursledare får (se ovan). Tack snälla ni för intresset, den supergoda lunchen, all härlig brainstormin och presenterna.


Ja när jag ändå är igång och bloggar får jag passa på att fira att det imorgon är ett år sen jag startade min blogg här, så drygt ett år sen jag med andra ord satte upp min hemsida. Det har varit ett givande år och jag hoppas ni tycker det också. Som ni förstår kommer det finnas både ett och annat att läsa om framöver.


Nu ska jag bara smälta allt lite och försöka hålla mig vaken till tågbytet på väg hem.


Dessutom har jag idag, tisdag fått veta att jag klarade kursen Fotografins filosofi I :) så nu kan jag släppa den oron.

59 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page