top of page

Dags att ge plats för "egentid" i kalendern


Jag har länge velat ut och vandra mer, spendera mer tid ute i naturen. Men, det visade sig att vara längre mellan vad jag vill och vad jag faktiskt tar mig för. Varför ska det vara så långt mellan dröm och verklighet? Varför kommer man sig inte i väg?


Funderade ett tag på det där och insåg att det är för att jag hela tiden låter annat komma emellan. Därför har jag nu bestämt mig för två saker.

  1. Att ut och vandra en heldag minst en gång per månad, året om.

  2. Att ut och tälta, minst en natt per månad, där börjar jag med under sommarmånaderna maj, juni, juli och augusti, april är nämligen redan helkörd och uppbokad.

Jag har bokat in detta i min kalender för att det verkligen ska bli av precis som med allt annat så måste jag tydligen planera in min egentid också i min kalender. För att inte kalendern ska fyllas av annat bara för att det ser tomt ut, det gäller att hitta en balans mellan allt man tycker om att göra och vad man för tillfället prioriterar. Dyker det upp saker som känns mer stimulerande får de såklart gå före, jag ska ju inte hindra mig själv bara för att jag har egna mål inom ett område när ett annat istället kan få rum. Men jag ska prioritera mig själv, ja och mina barn såklart. Min egentid får ta plats mina barnlediga helger. Men herregud, har hon inte egentid varje ledig helg? Jo det kan man ju tycka, lite så är det ju faktiskt. Men nu pratar jag om solo-tid, tid där jag är själv och bara umgås med mig själv. Det behövs när man hela tiden tar in så många intryck och signaler utifrån som behöver bearbetas.

Jag gillar mål och sätta upp sådana för mig själv, bra sätt för att utvecklas. Jag har aldrig heller känt stress när jag inte klarat målen men stoltheten när jag lyckats. Nu när jag avslöjat mina mål för er får jag ytterligare lite press på mig att faktiskt också jobba efter att jobba mot dem. Mitt mål är i alla fall att prova olika turer runtom i Mellansverige, till att börja med, kameran ska såklart vara med på varje tur. Jag ska försöka att laga all mat, inte äta frystorkat eller mjukkonserv, för att ytterligare utmana mig.


Jag börjar på söndag, då jag bokat in en dag för mig själv. Var det bär av och mer detaljer kommer jag att avslöja när jag väl varit iväg. Men håll utkik i början på nästa vecka. Ja, det finns faktiskt fler anledningar till att hålla lite extra utkik på bloggen nästa vecka, jag har lite andra roliga projekt på gång som kan avslöjas mer av då. #cliffhanger


Glöm till sist inte att vår tid här är begränsad och då vi inte vet vad som kommer sen och hur lång tid vi har så ta vara på tiden vi har, här och nu. Tveka inte! Våga! Vänta inte på rätt tillfälle hela tiden, det kan vara nu...


KRAM på er! <3


#egentid #vandring #ensamvarg #mintidärnu #nyautmaningar

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page