top of page

Guldkornen på Västkusten

Du vet det där semesterhuset man hyr någon vecka, typ via AirBnb eller liknande. Du njuter under begränsad tid av miljön kring huset, boendet, närheten till vatten och alla vackra sevärdheter. Du hetsar på lite under den tiden för att hinna se allt och njuta fullt ut innan det är dax att åka hem.

Exakt så har jag känt denna sommar men det slår mig gång på gång att jag redan ÄR hemma. Efter två månader i huset åker vi fortfarande och badar nästan varje kväll. Balkongen vi gjorde iordning i början av sommaren används fortfarande flitigt.


Naturen och dykningen är fortfarande lika bra. Men nu när det börjar bli lite mänskligare temperaturer ute har vi återgått mer till vanlig dykning istället för snorkling.Några guldkorn vi upptäckt omkring oss är:

  • Slingan vid Överön

  • Slingan vid Koön

  • Marstrand (men inte mitt i värsta semestern)

  • Tjurpannans naturreservat

  • Smögen

  • Öckerö (med alla närliggande öar)

Bläddra för att se några bilder från dessa ställen.

Men jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja skriva. Som du märker har vi inte hunnit med att reka något övergivet än, men det kommer, framåt hösten. Vi har inte heller hunnit med någon paddling, men havet ligger kvar ett tag till antar jag.


I helgen har jag i alla fall förberett mig lite inför lite fin gruvdykning genom att testa på att byta ut mina små smidiga 7 liters-flaskor på min sidemount-rigg till 12 liters-flaskor. Jag var allt annat än förväntansfull inför det dyket (se bilderna över hur mekigt jag tyckte det var) men ack så fel jag hade. Att dyka med 12:orna var ju så mycket bättre och de låg så slimmade och fint utmed kroppen, jag fick ett helt annat trim än med de mindre flaskorna. Jag kunde dessutom plocka av ännu mer bly från sidemount-vingen. Det enda negativa med dem är att de är större och så mycket tyngre på ytan. Men med en öm högeraxel och så underbart översnäll sambo så bar han dem åt mig just idag (men det ska inte bli en vana, jag är ju en teknisk dykare och behöver ingen hjälp *ironi*).

Om någon vecka eller så börjar vardagen på allvar, då börjar Mirran i skolan igen. Jag vet inte vem som är mest nervös och förväntansfull på nya skolan, hon eller jag. Men då hon trivs så bra här i övrigt hoppas jag av hela mitt hjärta att det blir toppen.


Då semestern fyllts av härliga besök från nära och kära så ser vi fram emot att besöka er i höst och saknaden blir för stor när mörkret över Sjöhed börjar lägga sig och höststormarna ger sig till känna (vilket jag ser fram emot att fota).


Så, vad vill du läsa mer om i vår lista av guldställen? Vill du läsa mer om dykning eller fridykning, vandring eller bara var man köper goaste glassen och bästa rökta räkorna?

150 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page