top of page

Nyårskrönika 2019 – året när saker och ting föll på plats

Nu är det inte långt kvar av 2019 och vad passar väl inte bättre än en liten sammanfattning av året. En sammanfattning som också kanske förklarar varför jag varit lite tyst senaste månaden. Jag vill samtidigt passa på att tacka för all pepp och fin feedback på bloggen som jag fått under året. Det betyder mer än du tror och DU betyder mer än du säkert tror.


Gruvor

Det kanske inte blivit så mycket ren utforskning detta år. Men det slog mig ju faktiskt att jag varit dålig på att besöka våra besöksgruvor, så det fick bli årets tema. Ett tema som jag kommer att fortsätta med nästa år. Besöken har gett många härliga möten och fina samarbeten vilket i sig också gav mig en idé till nästa års bloggtema vad gäller gruvor och äventyr. Men mer om det nästa år.

Minns du namnen på gruvorna ovan!? Har du en favorit bild och/eller gruva? Skicka svaren till mig.

Fotografering

I våras/vintras gav jag mig den på att övervinna att känna nervositet varje gång jag skulle fotografera porträtt. Så jag efterlyste diverse samarbeten med människor som tycker om att stå framför kameran.

Nästa steg i detta blev när jag anmält mig till en ljussättningskurs hos Studio Pi (John Hagby bl.a.) och skulle göra diverse hemuppgifter. Då kände jag att min utmaning skulle vara att ha en modell per hemläxa och alla skulle vara ovana att sitta framför kameran. För det är ju så jag vill jobba i framtiden. Porträtten jag ska fotografera kommer att vana mestadels på ovana människor. Så tack så mycket för all hjälp, alla ni som ställde upp under kursen.


2019 kommer också vara året jag minns som när jag släppte min första kurs åt Moderskeppet. Nu har jag börjat med nästa som jag hoppas blir klar i mars.

Resor

Semestern bar söderut i år. Visst var Gotland fint, men jag har redan bokat Norge till nästa år. Jag lärde mig i år att jag behöver berg, fjäll och vattenfall på min semester. Jag var dessutom iväg till Polen i höstas med några nära vänner. Väldigt stark upplevelse med bl.a. Auschwitz och det blir minst ett återbesök till Polen 2020 för att besöka några gruvor bl.a. Utöver Polen hoppas jag på någon tur till Budapest och kanske något annat söderut i Europa, varför inte en dykresa.

Reflektioner

Som jag brukar säga - det spelar ingen roll hur mycket man planerar och drömmer, saker och ting blir ändå inte alltid som man tänkt sig. Minns du till exempel mina planer på en utenatt/månad under sommarhalvåret? Ja av olika anledningar prioriterade jag annat och det här blev första året på länge som jag inte sovit ute i tält en endaste natt. Troligen skulle jag prioriterat lika även med facit i hand och jag får ta med mig utmaningen till nästa år istället.


Detta årtiondes sista kväll kommer jag att spendera 80 meter under jord tillsammans med en helt underbar person jag lärt känna på riktigt under hösten.


Om 2019 startade med grön ullmössa så startar 2020 utan den. Jag känner på mig att 2020 kommer att bli minst lika toppen som 2019.

Året i selfies från januari till december. Har ni en favorit även här?

Hur har ditt år varit? Vad kan du lära av dig 2019 och vad drömmer du om 2020? Har du kanske redan några roliga planer?205 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page