top of page

Premiär x 2


Tack syrran för bilden :)

Det är nu tre år sen ungefär som jag gick med i Eskilstuna Fotoklubb, i dessa tre år har jag dessutom suttit i styrelsen och under dessa tre år har jag aldrig visat upp en enda bild på någon av klubbens möten.


Men i höstas blev jag tillfrågad om inte jag kunde prata om mitt projekt och om gruvfoto på en av mötena. Jag är ju inte den som är den utan tycker det är roligt att hålla låda, speciellt om det är något som jag tycker så mycket om.


Tanken var att få in jobbet med projektet och hur processen varit. Hur jag tänkt från början och hur det hamnade till slut.

Jag gjorde ordning en presentation om projektplan och dess innehåll, de olika punkterna där vi hade fått att jobba med. Visade lite hur vi ser ut när vi utforskar och fotar i gruvorna. Självklart blev det en hel skrälldus med bilder på olika gruvmiljöer. Till sist förstås själva färdiga materialet med bildspelet som ni kan se nedan, vill ni läsa mer om projektarbetet har jag flera inlägg om det från i somras.


Ljudet i filmklippet är för övrig 3 olika slingor som går om varandra, alla hittade gratis på nätet. Till just detta projekt hann jag inte spela in egna ljud.


Några mobilfoton av Sussi Ekström Tillman

(klicka på dem för att få dem större)

Jag avslutade hela dragningen med att visa upp den utrustning vi oftast släpar på. Hade packat ryggsäcken så som den alltid är packad på väg upp (dvs utan vatten och mat) så att alla fick känna tyngden som vi ska släpa med oss upp. Hade tagit med hjälm med pannlampa så de fick se hur den lyser och till sist sele för att förklara SRT lite kort.


Självklart bjöd jag på en hel del historier bakom bilderna. När sulan släppte på min gamla Meindl-känga längst ner och bort i en gruva, hur isen knakat nu senast när vi var iväg jag och Malin. Känslan jag kan ha när jag ska klättra upp igen m.m.

Ingen somnade och de jag såg verkade i alla fall intresserade. Så jag tackar er alla för visat intresse. Det har varit så kul både att förbereda dragningen och att få hålla den.


Jag har en idé om att köra igång en grupp för fotoprojekt i allra senast i höst, om intresse finns. Exakt vilken form har jag inte bestämt än men istället för en vanlig teknisk fotokurs rörande fotografering eller redigering håller jag i en grupp som jobbar med sina projekt. Hör av er till mig om ni är intresserade.


Har för övrigt börjat spåna på sommarens semesterplaner...


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page