top of page

Projektskiss och "styr och ställ"

Förra veckan när jag var här la jag märker till att det fanns speciella cyklar till uthyrning/utlåning. Tänkte att det kunde vara nåt för mig, beroende på kostnad, som vill röra på mig men tycker det blir lite drygt om jag ville ner på byn igen när jag väl checkat in på vandrarhemmet (tar typ 30 min att gå).


Så jag kollade upp priser och villkor för "Styr & ställ" som konceptet heter. Du betalar 25:- för 3 dagar och får då hämta ut en cykel och ha den 30 min till du ställer tillbaka den i valfritt ställ i stan. Har du den längre tid kostar det 10:- och uppåt, beroende på hur länge du har den. Ska du cykla längre kan du ju byta cykel efter 30 min då de är precis likadana.

Skitbra koncept va. Ja, speciellt i teorin. I praktiken får man räkna med att det ibland inte finns en cykel i stället du är vid och du kan få en cykel som jag fick där sadeln åkte ner på lägsta hela tiden. Så man får räkna in lite extra marginal ändå i tiden att ta sig mellan platser. Men för 25:- på 3 dagar kan man stå ut med mycket :).Det förenklade väldigt för mig då jag behövde cykla ner till centralstation en extra gång i tisdags då jag skulle ut till min kusin, Christer, med familj. En kusin som jag inte träffat på säkert mer än 35 år (hur nu det är möjligt när jag själv bara är 25 ;).

 

Skolan den här veckan har bestått av 4 "Artist talks" och en dag med kritikklass. Fyra stycken mer eller lite mindre intressanta föreläsningar. Men i slutändan var nog alla iaf väldigt inspirerande. Fotografins historia var rätt tung, mycket nytt och många årtal och namn m.m. men den hade sina höjdpunkter. T.ex. som när de experimenterade med att fotografera olika sinnesuttryck. Här nedan har de kopplat elektroder till fotografens ögonbryn, kopplat på ström och knäppt av ett foto när han får en stöt genom kroppen (foto nedan till vänster). Tur att de vid den här tiden fått fram en teknik som inte krävde slutartider på över 30 min :D

Apropå experimentella fotografer så ser ni också foton på min fotolärare här nedan och hans senaste projekt. Han fotograferar kameralöst... Den ni. I mitten här nedan ser ni hur han riggat upp allt och längst ut till höger resultatet.


Skolveckan avslutades med "kritikklass" där vi i grupperna skulle presentera vår projektskiss och alla andra skulle komma med feedback och nya idéer. Fick bra feedback och två riktigt bra förslag jag ska köra på. Helt oväntat men så bra idéer... Ja det växte fram två nya projektidéer också, de kommer jag att köra lite parallellt med den jag kör till skolan,

 

Efter midsommarhelgen kommer det lite blogg om våra gruvturer vi ska göra i helgen skulle jag tro, lite avbrott från skolbloggandet :) Så, håll utkik ;)

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page