top of page

Sörmlandsleden rundslinga Vilsta-Skjulsta

Jag fortsätter väl att testa olika leder runtom där jag bor. Idag jobbade jag halvdag och tänkte att det var dags att ge rundslingan här i Eskilstuna en ny chans. Jag gick den för 2 år sen snart, då mest för att testa nya prylar.


Hemmet blir ju gärna skräpigt har jag märkt, även fast jag knappt är hemma. Så, innan jag gav mig iväg hemifrån idag passade jag på att dammsuga i alla fall bottenvåningen. Ifall man får främmande och så inte barnen behöver skämmas när de kommer (men det är säkert de som skräpat ner allt i alla fall, tror ni inte det).

Jag parkerar vid ridskolan och går mot starten. Idag är det runt 12-15 grader och då har jag lärt mig att en tunn underställströja och vindjacka brukar vara lagom. Hade jag haft tyngre packning hade jag antingen kört utan vindjacka eller kortärmat under. Kände att jag ville vänja min omgivning försiktigt med min vårbleka hy :) så det blev långärmat. På benen fick det bli mina sköna vandringstajts.


Skogen myllrar av blåsippor och fågelkvitter. Det är inte så mycket grönt än, inte ens det här skira grönskan och inga vitsippor heller. Jag har ju kameran med så jag passar på att dokumentera några blåsippor, tussilagos och annat som hör våren till. Någon har haft ork att hänga upp virkade/stickade saker i träden här och var, märkligt och turen går även förbi stadens silvergruva.

Efter 1 h stannar jag och äter min ciabatta jag har med mig och klunkar i mig lite vatten. Tempot blir ju inte så högt i början när jag ska stanna och fota hela tiden. Lika bra att ha det avklarat så kan jag traska på sen utan massa stopp var min tanke. Turen går förbi en källa, men jag dricker hellre mitt egna medhavda vatten.

Turen är väl sådär för en som vill ha riktiga små stigar och tysthet. Slingan går en hel del på andra spår för t.e.x MTB och löpning. Dessutom hör man trafikens brus nästan hela tiden, där är först när man är på andra halvan av rundan (om man går den åt det håll jag gick den) som man får lite tysthet. Tack och lov stötte jag inte på några cyklister, men jisses så de har förstört även Sörmlandsleden, tydligen räcker det inte med spåren de fått utan måste köra sönder andra leder också. Men jag är ju ingen led eller skogpolis så jag får väl bara acceptera och välja andra leder (som den jag gick förra veckan).


Det var skönt att komma ut i våren, skönt att röra sig och vara ute i naturen. Men leden i sig ger jag en eller max två (av fem) vandringsstavar i betyg ;). Turen är 8 km och tog mig nästan 3 h att gå, inklusive fotograferande och planerade pauser. Känner att jag behöver det här rent mentalt just nu, att gå själv och bara tänka, bearbeta senaste tidens roliga intryck.


Väl hemma passade jag på att gå och handla och fixa altan. sitta och njuta i solen och värmen med ett glas bubbel. Imorn, Långfredag, bär det av ut för lite gruva.


Läger ut dagens vårbilder lite senare. Nu ska jag nog krascha framför tv'n. Apropå tv, hörde mina äldre grannar småprata när jag satt på altan och de sa en mening det var så längesen jag hörde, ja och ännu längre sen jag själv sa den. "vad är det på tv ikväll", numer säger man väl mer "vad ska vi titta på ikväll"?

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page