top of page

Bildredigering, ljusteknik och reflektioner

Ja men det har ju nästan blivit tradition att blogga lite på tåget hem från Göteborg. Den här gången kommer jag hem med mer kunskaper om fotoredigering, eller ja mer förståelse varför man gör vissa saker och sen ljusteknik. Ljusteknik är så mycket svårare än vad man någonsin kan tro om man verkligen inte jobbat med det. Ljusteknik ger så många möjligheter men är också en rejäl utmaning.

 

Om vi börjar med lite fotoredigering så snöade jag in på lite retusch. Då jag inte fick ta med fotona vi jobbade med på själva lektionen så tar jag de jag jobbade med när vi hade lite "fri lek" och likaså på kvällen (då skoldagen kändes alltför kort med bildredigering 9-15). Bläddrade bland mina foton på min externa hårddisk och hittade gamla foton på en kompis gravidbilder som jag kände var tacksamma att jobba med. De är alltså fotade hösten 2016. Exakt vad jag har gjort säger jag inte :)


Igår torsdag jobbade vi med ljussättning hela dagen. Vi började inne i studion med att jobba med blixt och olika ljusformare m.m. Vi avslutade förmiddagen genom att gå genom hur man lämpligast jobbar med färgade bakgrunder... Ja min lärare passade på att fotobomba min bts-bild :)

Efter lunch gick vi ut och då skulle vi lära oss att fota i solljus. Men, då vi inte hade naturligt solljus ute just denna dag fick vi skapa eget. :)

 

Här är ett av de foton jag fick till idag. Självklart även övat på mina bildredigeringsfärdigheter.

Ni ser här före och efter. Jag såg hur det blåste till i Wilmas hår och fort upp med kameran, allt inställt på blixt m.m. utom att jag hade ISO på 800, därav den överexponerade bilden... Tack vare RAW gick den att rädda.


 

Under min senaste vistelse i Göteborg började jag fundera lite, det föddes en tanke, en fundering. Jag har ju många resmål, många platser jag vill besöka. Men det har liksom inte riktigt funnits någon med samma mål och intressen som jag över lag och jag har ju alltid varit lite för feg för att resa själv. Jag har velat för jag vet att det är väldigt utvecklande och man lär ju känna en massa nya människor.

Men kan jag resa såhär till Göteborg, bo på vandrarhem med sovsal och faktiskt tycka det är mysigt att strosa runt och passa på att göra saker här när jag har tid över. Vad är det som hindrar mig att faktiskt göra en längre resa, till nåt av de ställen jag vill resa till? Eller ta den där solovandringen som så många gör, se hur tokig jag blir att vandra helt själv utan att ha någon att prata med, till att börja med en helg i alla fall, ett dygn :)


Lite blandade bilder från vandrarhemmet och Slottsskogen alldeles i närheten.

Lämnade för övrigt in första arbetet igår, en projektskiss av projektet jag ska jobba med under sommaren. Men mer om det senare.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page