top of page

Bromsa mig...

Haha det har både sina för och nackdelar med att vara ensam och singel. Fördelen är att jag de barnlediga veckorna inte har någon att direkt ta hänsyn till annat än mig själv. Nackdelen är att jag då passar på att boka upp med med typ allt och alla. Jag tror jag behöver någon som bromsar mig lite ibland.


Igår var vi ju som sagt ute på hal is i gruva. Även denna söndag började med hal is men betydligt stabilare is och med rätt fotdon på. I fredags på afterworken nämnde jag väl något för Marie att jag skulle ut och åka en sväng idag på förmiddagen. Marie som aldrig provat men länge varit sugen blev eld och lågor och ville följa med. Sagt och gjort, klart vi ska ut och åka tillsammans. Hon måste ju också få känna på denna underbara känsla. Jaja, vad är grejen med det tänker ni. Gruva på lördag och skridskor på söndag är väl helt normalt. Ja absolut, men jag hade ju också bokat in fotografering av en tjej jag haft kontakt med, en så kallad TFP, man gör ett samarbete för att jobba upp varandras portfolio (hon framför och jag bakom kameran). Det är väl här någonstans som jag känner att jag borde haft någon som sagt "hörru du, hur tänkte du nu?"

 

Söndag klockan 10 hängde i alla fall jag och Mari på låset till Björnögården. Vi var inte helt ensamma men rätt ok med folk ändå, solen sken ju på klarblå himmel. Hon provar ut ett par pjäxor och efter lite fix står vi där på isen. Jag testar skridskorna lite och bakom mig hör jag lite "iii" "åå" "haha snacka om Bambi på hal is". Men hon är så glad så hela hon bara skiner ikapp med solen. Vi åker lite och vilar. Tar det allmänt lugnt så hon ska känna att hon kan slappna av i musklerna och åka, hitta balansen. Det går lite knaggligt till en början men snart får hon ju in snitsen. Hela tiden med underbara kommentarer om hur härligt det är att åka. Jag passade ju på att filma så att hon och ni kan få se framstegen bara på 3 rundor.


Tiden går alltför snabbt och ja jag vill ju att vi båda ska känna oss riktigt sugna och taggade på åkningen även imorgon så jag avslutar redan efter 1-1,5 h åkning, ja sen kanske jag var lite kaffesugen också. Marie skämmer bort oss med jättesmarriga mackor med rökt lax i. Vi bestämmer direkt att det blir åkning även nästa helg.Efter lite snabb ompackning i bilen hemma är det dax att åka vidare mot Strängnäs och fotografering. Vi har bestämt träff vid parkeringen vid Biskopskvarn för att åka vidare ut på landet.

Vi hälsar och pratar och packar in allt i Jeanettes bil.

Väl på plats gör vi upp en snabb plan och jag föreslår att vi börjar med utebilderna innan det blir för mörkt ute (för att ta vara på det naturliga ljuset istället). Vi tar lite bilder vid en bro och jag håller koll så hon inte fryser. Ni ska få se sen vilka fina bilder det blev.

När vi känner oss klara och jag känner att hon borde frysa rejält i sin outfit så föreslår jag att vi går tillbaka. Jag har ju så lyxigt så jag kan mysa runt i dunjacka och friluftskläder, det är ju alltid värre för modellen.

Även här blir jag otroligt bortskämd. Inte nog med att Jeanette packat fikakorg utan hennes mamma har dukat fram fika till oss båda. Så Jeanettes hembakta goda bröd och kaffe och senare hemgjord sockerkaka och till slut Delicatoboll och ja säkert 3 koppar kaffe.


Vi fotar lite inomhus och jag passar på att testa min blixtutrustning på riktigt, det har jag talat om för henne innan att jag behöver lite extratid för att få till det som vi vill ha det. Hon har gott tålamod och det är nog säkert för att hon skulle modella med en gammaldags mugg med faktiskt kaffe i. Jag tar några bilder i olika format men det var ett där mot slutet jag fastnade alldeles extra för. Där riktigt glittrar hon med ögonen och ser både glad och avslappnad ut. Precis vad jag vill att andra ska känna framför min kamera. Tack för ditt tålamod som mitt första TFP-samarbete.


Ja väl hemma såg det ut såhär i min hall...kanske inte direkt nåt att ha i en kontaktannons va?


Nu ska jag ta hand om helgens allt bildmaterial mellan jobb och träningar och distanskursen i foto. Det får nog räcka så med planer för kommande vecka. Mentalt är jag påfylld med massa positiv energi, men i övrigt är jag skönt trött nu och det får nog bli en Netflix-kväll ikväll. Men självklart efter att allt är uppackat och städat. Det är det första jag gör när jag väl är hemma och ska vara hemma.

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page