top of page

Dag 1 - 6 timmar fototeknik


Klockan 4 på morgonen har man inte ens vett att fatta att man är trött...för det är liksom för tidigt. Jag hade förberett så mycket jag kunde igår för att komma snabbt iväg till tåget som gick från Västerås. Äta frukost och sminka mig på tåget, hinna jobba och plugga lite och faktiskt sova en stund. Gissa om min förvåning när vi anländer till Göteborgs central hela 5 minuter för tidigt.

 

På schemat idag, hela dagen, stod det fototeknik. Vi började inne i studion med att prata om vad skärpedjup är och förhållande mellan skärpedjup och slutartid. Gick genom hur man ändrar kameran till manuellt läge för att få full kontroll på kameran (ja där kanske jag tappade fokus en stund).

Efter ca 30-60 min inomhus går vi ut och spenderar vi resten av dagen utomhus. Vi får tekniska utmaningar där vi ska fotografera med olika skärpedjup och två olika brännvidder men behålla samma exponering och snitt på fotot. Även fast jag fotat ett tag så får jag en viss aha-upplevelse :) och det blir mycket bollande och diskuterande mellan fotograferingarna.

Tack Joakim för att du var en tålmodig modell :)

Vi avslutar innan lunch med att gå upp i salen och titta på lite hur Hendrik gör enklare fotoredigeringar och vi alla får passa på att presentera den idé vi har till vårt fotoprojekt som ingår i kursen att göra.


Vid lunch är vi 3 tjejer som stannar kvar på skolan och äter ute på gården och går och köper en välförtjänt och välbehövlig kaffe innan eftermiddagens pass drar igång. Vi är alla lika pepp på kursen och ser verkligen fram emot att se de andras projekt växa fram under sommaren.

Under eftermiddagen fick vi fokusera på att fotografera med olika brännvidd, lägga fokus på en person och se till att hon tar lika stor plats i bilden vid alla tre brännvidder.


Här Vilma och Michelle (osäker på stavning)

Efter det gick vi in på olika typer av filter och hur man t.ex. jobbar med panorering för att få rörelse i bilden.

 

Vet inte om ni intresserade så i detalj att höra vad vi gått genom, vissa av er kanske är det, andra skiter i det, men då är det bara att ögna genom texten till det kommer nåt intressant ;)Ser fram emot nästa vecka med lite övernattningar i staden då vi även pratat lite om att ge oss ut för att fotografera lite efter skoltid.


Nu blir det nog lite tyst här tills nästa vecka då det kommer vara 100% fokus på graderingen på söndag.


Ha en riktigt skön helg allihop!

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page