top of page

Upprop - jag är student!


Så kom dagen till slut! Dagen för upprop på Göteborgs Universitet. Till och med dagen innan kändes allt overkligt. Att JAG skulle ner till GÖTEBORG och börja plugga fotografering. Att vara en av 130 sökande som skulle få möjlighet att fördjupa mig i ämnet fotografering på konsthögskola. Ja sen kan vi ju fundera på om man ska ta det som smickrande eller vad att bli utvald till den utbildningen. Om de såg potential eller om de såg att utveckling behövdes :).

Men för att förklara varför allt kändes så overkligt och så för mig så ska jag ge tre skäl:

  1. Göteborg har länge varit på listan över ställen jag verkligen vill bo på.

  2. Jag har sökt några program, bl.a. i Göteborg, men inte kommit in. Har i och för sig aldrig sökt enstaka kurser men det beror ju på att jag fick jobb direkt efter min utbildning när jag mer eller mindre gett upp högskolan.

  3. Som tonåring drömde jag om att gå på konsthögskola och började till och med jobba på de arbetsprover jag behövde till den utbildningen då. Nu är det visserligen en annan inriktning idag, men ändå, jag hamnade på konsthögskola och kom in på arbetsprover.


 

Så med det avklarat kan vi gå in närmare på dag 1 som började kl 6, eller det var då min resa började. Glad att jag sovit tungt och bra hela natten. Förberedd med kaffe, frukost, mellis och lunch. :) Allt för att försöka spara lite pengar.


Tåget ner kändes spännande och bra, hann jobba lite på vägen ner. Jag hade ju dessutom räknat ut att jag skulle ha gått om tid från centralstation till skola, för snabbtåg blir inte så sena va? Eh jo de blir det, de kan också bli 35 minuter sena visar det sig. 35 minuter sent tåg innebar att jag kom sent till skolan första dagen, men det enda jag missade var lite info om skolportal och lite info om Valand, ja byggnaden vi går i.

Första dagen på skolan innebar lite allmän info, kort info om oss själva och hur vi ser på fotografering, rundvandring på skolan och mingel med värsta fikabuffén efter lunch.


Under fikat började prata med några i klassen, hoppas nån av dem kommer vara i min grupp, det skulle kännas kul.

Självfallet hann vi få med lite läxa hem. Alla fick ett eget årtal vi ska leta fram ett foto från och redovisa så mycket vi kan om, göra lite research.


 

Efter skoldagen passade jag på att gå till universitetsbyggnaden för att skaffa ett GU-pass som ger mig behörighet till lokalerna och lånekort. Känns fortfarande konstigt att läsa ordet "STUDENT" vid mitt namn.

2h väntan på tåget efter allt kunde varit värre, då jag la mig i Trädgårdsföreningen vid vattnet och pluggade och spanade glada människor som säkert var på väg till kvällens konsert på Scandinavium...

Ja om väntan på tåget hem var över förväntan så kanske tågresan hem var lite under. Inte nog med att tåget är sent hem, vi har "glädjen" att få en minst sagt missnöjd 1-2-åring som är totalt övertrött. Jag gör vad jag kan för att känna empati för barn och föräldrar men trots att jag minns hur det kan vara känner jag efter nån timme redan att jag börjar få migrän och har lust att vidta åtgärder...Mitt tålamod testas hårt. Den planerade tågresan på drygt 2,5 timmar blir 3 timmar med detta barn i samma vagn. Men, efter skön talbok väl i bilen går migrän och allt snart över.

Nu ser jag fram emot fredag, första riktiga dagen i skolan "kamerateknik" från 9-16, jag är i himmelriket.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page