top of page

Fotoprojekt - handledning

Det börjar närma sig slutet på kursen nu, bara 2 skolveckor kvar. Bara 2 veckor kvar till utställning med andra ord. Det börjar bli dax att knyta ihop säcken och avsluta projektet jag jobbat med under kursens tid.

 

Några reflektioner såhär långt med att just jobba med fotoprojekt som jag ändå tycker att den här kursen handlat om snarare än fotograferande i sig.

  • Det är ok att ändra projektplanen utmed vägen.

  • Det är ok att samla inspiration från andra som jobbat med liknande eller likadant projekt.

  • Det är ok att jobba med flera projekt på samma gång.

Dessa tre saker vi fått höra flera gånger under kursen och för mig var det ganska befriande att höra. Min tanke från början var att göra en bok, en fotobok, av mitt projekt. Det målet kvarstår väl men det får bli längre fram, det kräver mer tid än en sommar. Istället blev det nu ett bildspel eller faktiskt en film på nästan 5 min. Bara det här att göra ett bildspel slog mig inte ens utan det var handledaren i kritikklassen som föreslog.

 

Idag har jag haft personlig handledning med två olika handledare för kursen. 45 min vardera, där vi gått genom just mitt projekt och det jag framställt hittills och hur jag kan göra det ännu bättre. Det har varit otroligt givande och nyttigt att få jobbet synat så av de experter de faktiskt är.

Projektet som det ser ut just nu i Premiere Pro

Nya idéer, ifrågasättande och feedback. Att tvingas förklara tanken bakom allt från ordning på bilderna, val av musik och fototeknik till val av övergångar mellan klipp och foton. Att faktiskt prata och bolla med någon som har koll på miljöerna jag fotat i och dessutom läst litteraturen jag använt för kursen. Det tvingar en att tänka till varför man gör på ett visst sätt, varför jag valt en speciell bildstil och det i sig gör att man utvecklas som fotograf för man lär sig att ta reda på vad man själv är ute efter i en bild.

Det färdiga materialet kommer att visas under utställningen och sen kommer jag att ha filmen liggandes i ett blogginlägg längre fram en tid så får vi se vad det blir av allt sen.

 

Nu blir det hem och jobba med materialet jag har och det jag lovat att lägga in. Text och lite mer ljud. Behöver lite autentiskt gruvljud annat än fotsteg till filmen för att inte åskådare ska uppslukas alldeles och känna för stort vemod enligt en av handledarna :).


Nästa vecka vet jag mer om exakt hur och var bildspelet ska visas på skolan för då ska det planeras inför utställningen.


Kontentan är av dagens handledningar och projektet hittills är att jag gjort ett bra jobb, alla är nöjda med bilderna, stilen och redigeringen. #egoboost ett extra plus har varit att jag faktiskt haft en tanke med det mesta.


Hoppas jag gjort er riktigt nyfikna på projektet nu :)


Finns det intresse av att läsa mer om det jag lärt mig om att jobba med fotoprojekt?


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page