top of page

Jag har en plan...

Samtidigt som jag nu äntligen inte har några egentliga planer inom närtid kom jag på härom dagen en sak jag ska göra om fem år, om inte tidigare. Hittills när en sådan sak kommit till mig som en uppenbarelse, då har jag faktiskt sett till att det blivit så. Då denna plan ligger fem år framåt i tiden behöver jag jobba lite hårdare på den biten och jag tror jag behöver lite tid för att spara pengar och förbereda mig.

Lånad bild från nätet

Anledningen till att jag inte skrivit på länge beror inte direkt på att jag inte haft något för mig eller något att skriva om. Det beror nog snarare på att jag haft för mycket. Flytt, kurser, jobb och en massa på jobbet har tagit all min tid. Varje ledig stund jag haft har jag pysslat med nya hemmet.

 

I mitten av oktober tog jag mig en dag ledigt från allt och begav mig ner drygt 60 meter under jordytan några timmar, sån avkoppling det var. Bästa sällskapet och fin färggrann gruva fyllde på min inre energi på bästa sätt. Sen att jag ännu en gång trodde att jag skulle bli fast på vägen upp är en annan sak. Att jag dessutom på riktigt tucklade till det så jag på riktigt hade svårt att ta mig vidare gjorde hela färden upp ännu mer spännande. Att hänga ca 50m ovan sin kompis och trasslat till det med omsäkringen och känna "fan, jag MÅSTE lösa det här för att vi båda ska ta oss upp" det var en jobbig känsla. Men jag gjorde som jag brukar göra när jag tucklat till det. Jag släppte allt och bara hängde där en stund och funderade på olika lösningar och försökte tänka logiskt hur jag bäst skulle komma loss. Efter en del olika försök lyckades jag och till slut var jag uppe så Mattias kunde komma efter.


Jag har hunnit med båda blocken för att bli första hjälpare inom Röda korset där jag gick block 1 i Göteborg och block 2 i Stockholm under kursernas gång har jag lärt känna en massa härliga människor och verkligen hunnit få en "vi"-känsla på vägen. Jag verkligen längtar nu efter att komma ut på uppdrag och få "jobba" ihop.


Mitt i allt jobbade jag och Miranda i köket för ett större sällskap fre-sön, frukost lunch och middag. Städa, handla och massa annat. Det blev tidiga mornar och sena kvällar. Mirran var så tapper och jag tror hon blev en stor erfarenhet rikare, mer än att vuxna dricker alldeles för mycket kaffe som var hennes spontana reflektion efter den helgen.


Nu ska jag först och främst bara pyssla om barnen kommande helg. Ta sovmorgon och inte göra nåt alls ("bara vara" kanske ;) ) sen får vi se. Sen ska jag umgås med vänner och hitta på roliga saker. Lite spa med syrran och Nath, lite mer spa med gruvvänner, lite gruva och aw med fd kollegor...ja sen är det ju snart december och då får vi väl se till att dricka ordentligt med glögg och vara snälla mot varandra i sista sekund innan Tomten kommer...


66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page