top of page

Kurs hos Moderskeppet

Kanske hälften av er som läser detta vet vad Moderskeppet är, hälften tror att jag pratar om någon Sci-fi-film. För er som inte har koll så är Moderskeppet en hemsida för webbaserade kurser för kreativa. Från allra första början var de riktade till fotografer men idag består utbudet av så mycket mer än så, därför passar ordet KREATIVA bättre. Så när jag jobbat för Moderskeppet har jag alltså INTE skruvat i ett rymdskepp.


Från mitten av april har jag alltså snickrat på persona, synopsis, till mer utförlig strukturering av innehåll och nu har jag skrivit manus till två av kursens avsnitt vilka jag då idag har stått i ljudbås ca 5-6 h och spelat in både ljud och skärminspelning. Ja det första jag råkade göra i ljudbåset var att handtaget lossnade och jag lyckades inte få dit det igen. Jag försökte en stund men tänkte "äh det där gör jag när jag går på lunch eller så" och till slut, framåt lunch när jag kände mig färdig med förmiddagens jobb så lyckades jag få dit handtaget och komma ut ur det varma täta ljudbåset, så jag slipper be om hjälp (självklart tog jag ju inte med mobilen in heller så jag kunde ringa, men hade ju dator och internet i alla falla). Ja det blir inte mer spännande än vad man gör det antar jag.


Mitt i det här får jag dessutom möjlighet att lära känna Jönköping lite mer. Alltid kul med ny stad så, speciellt såhär års. Att ta sig från hotellet till Moderskeppet vid 8 på morgonen var riktigt mysigt, utomlandskänsla.

Alla dessa år av arbete i projekt, alla utbildningar jag skapat och hållit kommer helt plötsligt till nytta på ett helt annat vis. Jag kan dra nytta av allt det även i detta uppdrag och det är kul. Hela processen hittills har varit så rolig och lärorik. Det blir lite som att plugga men jag får betalt i slutändan.

Josefina som jag har som coach är helt underbar att jobba med, hon är inte bara proffsig utan vi har riktigt roligt ihop också. Jag känner mig väl omhändertagen i min process att skapa kursen så den blir lika proffsig som alla de andra de har.


Ni får här ett smakprov på den kommande kursen, resten får ni se framåt oktober-november skulle jag tro. Det här är alltså en del av en provinspelning jag kommer att göra i slutet av september.


Idag, fredag, tar jag ner tavlorna från Marys och imorgon åker de förmodligen upp till Falun. Så vill ni se mina gruvfoton på print är det dig ni får bege er. Ha en riktigt skön helg nu

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page