top of page

Midsommarhelg - fotohelg

Äntligen har jag varit ute och fotat lite övergivet igen. Dels har jag fotograferat till mitt projekt på kursen men även lite annat övergivet. Bra helg, kom hem med närmare 130 bilder. Dels för att jag ville passa på att prova lite olika ljussättningar och vinklar inför projektet, sen har det faktiskt varit många fototillfällen.

 

Midsommardagen spenderades mestadels under jord, dagens/dygnets, ja faktiskt hela helgens tema var gruva (ovanligt va?).

Vi började med ett av de lite mindre hål som ligger i skogen vid Tuna Hästberg. Här passade vi på att rigga två rep så vi kunde klättra två och två ned för slänten (60 graders lutning) med en del löst bråte och sten. Det enda jag visste var att jag absolut skulle ha med kameran ner...jag hade mina aningar när Mattias säger så till mig, men man kan ju aldrig vara säker.

Väl uppe var vi fler som kände att vi inte fått nog av gruva så Mattias hade ett gruvhål till på lager. Här skulle det tydligen INTE vara värt att ta med kamera, så jag passade på att lämna precis ALLT uppe på ytan. Inte ens mobilen fick följa med, ja så därför har jag fått låna ett foto av Mattias här.

Tanken för kvällen var att grilla och fira midsommar på en lave. Men vi var alla så hungriga så vi skippade det. Ja eller i alla fall att grilla på laven.

Vid midnatt anländer vi till gruvlaven där vi tänkt fira vår midsommar. Måste vara dygnets enda timme som det är någorlunda mörkt under. Vi börjar avverka sly och plocka blommor och vifta mygg och framför allt knott. Knotten var helt hopplösa och stundtals kändes det som jag gått in i ett knottrigt spindelnät för det var så många knott. Ulrika binder vant ihop två runda fina kransar medan killarna ger sig på själva stommen. Ja, exakt hur allt kom upp på laven kanske inte ska avslöjas.


Väl uppe på laven var det såklart både mygg och knott-fritt så där satt vi och pratade och åt och drack till i alla fall 03 på morgonen.

Söndagen spenderades till stor del i stora gruvan i Tuna Hästberg med fotografering till projektet. Det kommer komma mer info om projektet vartefter det växer fram. En utmaning jag gett mig själv här i alla fall är att fotografera med blixt istället för ljusmålning eller hög ISO. Vi får se hur resultatet blir :).

 

På vägen hem hann vi förbi en övergiven gård där jag minns att jag först sa att det gällde att fotografera allt jag kunde för jag skulle nog aldrig åka tillbaka igen. Det var nog till jag såg uthusen och framför allt tills jag kom på att jag glömt fota ett par saker jag verkligen ville ha på bild. Så, det blir nog ett återbesök nästa vecka igen när jag är barnledig.


På fredag är det kritikklass igen, då ska jag visa upp det jag fotade i söndags. Så, det gäller väl att ta tag i bilderna tills dess. Men nu är det fullt fokus på utställningen på Eskilstuna Ölkultur med invigning och "vernissage" imorgon kväll. Vi var och hängde upp allt igår och planerade lite.


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page