top of page

Midsommarvandring

Vissa högtider får det att börja krypa i kroppen på mig. Midsommar och nyår är två av de värsta tror jag. Kanske för att det förväntas att vara så himla idylliska och man ser "alla andra" fira med massa släkt och vänner. Mina sådana högtider har inte sett ut så på länge. Men istället för att hänga läpp för det tänker jag att man gör det på sitt vis. I år hade jag en viss oro i kroppen, jag behövde röra på mig, göra nåt annat än att bara sitta och äta och dricka typ. Så några dagar innan midsommar föreslog jag för barnen att vi skulle ut och vandra. Packa med den midsommarmat vi ville ha och gå ut i skogen. Vädret skulle t.o.m. bli perfekt för det. 18-20 grader, halvsoligt och blåsigt (så alla insekter blåser bort).


Midsommarafton kom och vi åt frukost snabbt, packade ner det sista och gav oss av mot Tiveden. Tiveden blev jag/vi väldigt förtjusta i förra sommaren och jag kände att det var ett område värt att midsommarvandra i.


Väl framme började redan där kurra i magen. Det var ju ändå lunchdax. Jag mindes inte namnen på turen vi gick förra sommaren när vi testade våra stora väskor, men jag minns ungefär hur lång den var och hur den slingan såg ut på kartan. Miranda plockade med en papperskarta och sen började vandringen, klättringen, krypande. Det är en speciell runda - utmanande, omväxlande och rolig. Jag minns att det fanns ett vindskydd precis i början från det håll vi började. Tänkte att ett vindskydd vid vattnet kunde vara lämpligt för att äta en midsommarlunch i lugn och ro. Självklart hängde ju regntunga moln runtom oss, det är ju ändå Midsommarafton.


När vi ätit klart vår sill, köttbullar, potatis, gräddfil och gräslök vandrar vi vidare. Det är småsjöar, berg, stora stockar och trollkyrkor både här och var. Vi skrattar, skojar och larvar oss på vägen. Att vandra med barnen är så mysig. Det sysselsätter oss och får oss att umgås, det blir som inte möjligt ens att hålla på med telefonen då.


Med cirka 1-1,5 km kvar av rundan tar vi och fixar vår jordgubbstårta jag packat med. D.v.s. köpt sockerkaka, sprutgrädde och jordgubbar. Man skär skivor av sockerkakan själv, har på jordgubbar och grädde efter eget behov och sen äter man. Vi kom snart fram till att trots att det ser finare ut med grädde underst och jordgubbar överst så bör man garnera sockerkakan tvärtom, d.v.s. sockerkaka i botten, sen jordgubbar och sist grädden.

Ja såklart gjorde jag en liten filmsnutt av dagens vandring. Provade att redigera i Splice denna gång, har inte använt det verktyget sen jag själv skaffade Premiere Pro och tillhörande mobilappar. Tyvärr kom jag på halvvägs till Tiveden att jag glömt lilla filmkameran så allt är filmat med mobilen. Till Jasmines försvar så förlorade hon i ett brädspel kvällen innan och då fick de andra två välja kläderna till vandringen, ni kommer snart förstå vad jag menar.


Midsommardagen bjöd på tavelhängning och gruvtur med allra käraste Malin och lite annorlunda gruvfoto. Allt det får ni läsa om i nästa inlägg.

131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page