top of page

Roadtrip Norge 2018 - del 1


Planerar ni saker ibland utan att egentligen anvÀnda ert sunda förnuft? NÄt som lÄter sÄ bra först i teorin, men sen nÀr det ska praktiseras kÀnns det bara galet och smÄtt hysteriskt? VÀlkommen till klubben, min klubb. SÄhÀr lyckas jag göra, helta tiden. Och, det var precis sÄhÀr den hÀr Norgeresan kom till och kÀndes nÀr vi började ge oss av i söndags.

Över 12h körning, med bara mig som chaufför och sen i Norge...

Vi hade bestÀmt oss för att bunkra mat för att slippa Norge-priserna och det resulterade i tvÄ överfulla kundvagnar (eller sÄna korgar pÄ hjul) och bagageutrymmet blev lika fullt det, men allt fick plats dÀr back i alla fall.

DÀr i Töcksfors med 5h i bilen och jag var sÄ trött och det var bara sÄ varmt utanför bilen. DÄ var jag nÀra att vÀnda, men det Àr tur att man Àr envis. En kopp kaffe och energidryck sÄ höll jag ut till vi kom in i Norge, vÀl i dÀr sÄ kÀndes allt sÄ nytt, vackert och spÀnnande att jag fick energi av bara allt det. Efter totalt 9-10 h resdag och ingen fin rastplats sÄ valde jag till slut min reservplan, en liten camping i Notodden dÀr vi samtidigt kunde passa pÄ att diska och fylla pÄ vatten.


Campingen var liten men kanske inte det mysigaste, men vi fick en riktigt god natts sömn. Tidig morgon, enkel god frukost och sen vidare mot Forsund. VÄrt första stopp blev redan efter 5-10 min vid byns fina stavkyrka.

Sen blev det skygglappar pÄ, hur mycket det Àn ryckte i fotonerven sÄ stannade vi bara av andra skÀl Àn just fotograferande (en fotopaus gjorde vi). SÄ ytterligare 8-9 h resa sÄ var vi Àntligen framme i Forsund.


Ja efter 2 hela dagar tÀtt i en bil och en natt tÀtt i ett tÀlt behöver jag vÀl knappt tillÀgga att det uppstod lite irritation i sÀllskapet nÀr vi slappnade av nÀr vi insÄg att vi var framme...

 

MÄndag och vandring. Ett av huvudsyftet med resan var att se Predikstolen, en sak som stod pÄ min "att se innan jag dör", tjejerna tyckte stÀllet sÄg hÀftigt ut ocksÄ. VÄr hyresvÀrd hÀr i Forsund var en kÀck norska som tipsade om att Äka tidigt, ja egentligen sÄ tidigt som möjligt men att kl 8-9 skulle rÀcka med att undvika vÀrsta trÀngseln pÄ turen. SÄ vi var pÄ plats och började vÄr vandring 8.20.

Man ska inte underskatta turen till Predikstolen, den mÄ vara bara 8 km t.o.r. men med höjdskillnad pÄ 350 m (om jag inte minns helt fel). Fina trappor och fin stig men i denna vÀrme var det ÀndÄ kÀmpigt. Ja i alla fall för oss som verkligen förberett sig som man skulle. PÄ hemvÀgen kan jag lova att det var en strid ström av folk som vi mötte, alla storlekar och Äldrar tror jag. Vi tyckte det var en fin tur och det vÀrmde i mammahjÀrtat att barnen ville stanna lÀnge pÄ Predikstolen och att de höll fint tempo utan nÄgot som helst gnÀll. Turen för oss tog 2 h upp (morgondis och bris) och 1,5 h ner (denna sommarhetta). VÀl i bilen pÄ vÀg hem öppnade sig himmeln bara 45 min efter vi lÀmnat omrÄdet... Det var lÄngt ifrÄn alla som troligen var utrustade med regnklÀder eller skor att gÄ pÄ vÄta stenar i brant nedförsbacke.

 

Imorgon tar vi sovmorgon och en kortare tur hÀr i omrÄdet. PÄ torsdag bÀr det troligen av till Lysebotn och vandring dÀrifrÄn. Förmodligen blir det fÀrja dit och bilen hem.


HÀr har vi tvingat oss vakna sen kl 17 :D men vi ska hÄlla ut i alla fall till 21.30. Haha! Lite fotmassage hade suttit fint, men gÄ runt i sanden pÄ stranden hÀr fick duga.

56 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page