top of page

Allt gött än så länge

Ja inte är det bara en dans på rosor att flytta över halva Sverige. Nä, det är nog ingen dans på rosor eller ens någon dans. Emellanåt har det nog snarare känts som en dans på själva rostaggarna. Men, nu är vi på plats och när alla små problem är lösta så är det så himla mysigt.


Korrumperad dam

Trots att det varit en jobbig månad så har det gått smidigt, smidigare än vad jag trott. Jag tror faktiskt inte att någon av oss varit osams med någon annan i familjen. Klart det funnits irritation men inga allvarligare hårda ord. Något jag inte kommer göra igen är flyttstädningen. Trots att vi varit supernoga och torkat av både dörrar, dörrfoder, lister, fönsterkarmar, lampknappar, tak, ventiler. U name it, vi städade allt utefter en bra lista att följa. Trots detta gnällde damen som flyttade in på just sånt vi städat med kommentaren ”jaha hur löser vi det här då” och sen föreslog hon en ”muta” på 500:- att få städningen godkänd. Efter att ha säkerställt att detta skulle godkänna städning fick hon sina 500:-…suck. Jaja, hon är pensionär och har säkert sämre ställt än jag.


Tvättmaskinshvete

I huset då. Ja efter backning på rejält dåligt putsade fönster, jag är ändå inte kinkig, men kan säga att när solen låg på kunde man inte se ut. Efter omkoppling av spisen (faserna var tydligen felkopplade) och inkoppling av fläkt till spisen verkade allt funka tiptop.

Ja vattenpumpen ja, den la av när vi flyttade in. Ja frånsett det då så funkade väl det mesta tills jag skulle tvätta. Tänkte ju passa på att tvätta när elen är som billigast och medan jag var ensam hemma. Det strular ju såklart DIREKT. Tvättmaskinen går igång, men den vill liksom inte starta. Jag har ju felsökningen i mig så jag tänker att det beror på att diskmaskinen igång. Men icke. Den bara börjar blinka efter en stund. Bara till att börja googla då och skriva till stackars hyresvärden. Men när han skrev att hantverkarna som bott här kunnat använda tvättmaskinen tänkte jag ”aaah den är säkert inte flyttstädad och med hantverkare är det säkert skit i maskinen”. Japp, en stycke snickarpenna låg i vägen för att kunna tvätta luckan ordentligt. Tvätten går igång. Men när jag går ner lite senare så står den och blinkar IGEN. Va fan! Varför vill den inte centrifugera nu då? Fram med manualen igen och då står det att det kan ligga saker i vägen för filtret för att maskinen ska tömmas. Bara att tömma maskinen manuellt o se om nåt fastnat. Japp, här hade en liten spik kilats fast.


Nu funkar maskinen som den ska. Nästa maskinen funkar hela programmet, men slangen som går till avloppet har lossnat och sprutat ut vatten över golvet. Blir till att hitta nån lösning så den går ner i avloppet till nästa tvätt.


Terränglöpning

Ja vi har två hjälpredor i huset. Dee Snider han hjälper till med gräsmattan alla veckodagar. Jean-Claude van Damme har svart bälte i att finna damm så han hjälper oss inomhus. På det sättet slipper vi i alla fall två ganska tidskrävande uppgifter med att bo i hus. Den tiden la jag i helgen istället på att utforska området runt huset. Inte nog med att vi har nära till äkta västkustklippor, vi har en jätttevacker skog precis runt knuten. Tack vare Garmins funktion att föreslå bansträckning har jag utforskat två fina rundor genom att gå och springa i helgen. Söndagens rutt var något längre men också vackrare. Riktigt härlig terränglöpning, eller fin skogspromenad, ja eller varför inte cykla. Verkar som flera både rider och cyklar på dessa stigar också.

Klipporna

Det har blivit tur ut till klipporna nästan varje kväll. Vi har än så länge en favoritplats där vi dessutom badat (Marcin har både badat och snorklat). Fina klippor och fina stegar ner i vattnet. Fint skyddad bakom kobbar och skär. Har varit litet annat folk där, men aldrig trångt. Får väl se hur det blir i juli, mer i semestertider.


Kort och gott. Vi har det gött här. Nu väntar vi på att du ska komma och hälsa på såklart.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page