top of page

Valborg i Äventyrsgruva Tuna Hästberg


Foto från förra året

Det har nästan blivit som en liten tradition att åka till Äventyrsgruvan vid Lucia och vid Valborg. Dokumentera och njuta av deras spektakulära uppträdanden nere i gruvan. Vid Valborg har de gruppen Illumina eldshow på besök, så fantastiskt duktiga. Tillsammans med påkostat vältajmat ljud och ljus i gruvan skapar det en enorm upplevelse. Självklart helt fantastisk att fota, speciellt när man har förmånen att sitta uppe på "fotohyllan".


Foto från förra året

Förra året hade jag förmånen att fota dem under genrep och fick då komma nära inpå och kunde därmed ta fina närbilder. I år kände jag att - nu har jag ju fotat dem två år i rad - så jag filmade istället.


Väl på plats var det som vanligt massa kära återseenden, bland all personal men också bland publiken. Ingen nämnd, ingen glömd.

Det smids alltid massa härliga vidare gruv-planer när man ses, sånt är alltid kul. Man pratar om senaste turerna man varit på och vad vi tänkt oss framöver. Tänk bara om man hade mer tid över till sånt här.

Har man bestämt sig för att göra ett filmklipp av eventet och för att få helheten så började man så klart redan vid trappan uppe vid ytan, där vi står och poserar, jag och Anette. Tack för fotot och framför allt skjutsen upp.

Fotat av Mats Isberg
Fotat av Mats Isberg

Självklart avslutade jag då också med att filma delar av när jag gick upp, den delen får jag nog ta bort ljudet ifrån, för jisses så flåsigt det blev efter ett tag :).


Har från tidigare år lär mig att jag ofta blir frusen och lite hungrig. Därför hade jag idag packat ner både godis, macka och te. Tror ni jag åt nåt av det?


Efter eventet stannade jag och Micke kvar och hjälpte dem att rigga av allt. Det blir ju några meter kabel och några lampor m.m. som ska packas ihop igen. Men, det går fort när man är många som hjälps åt och vi brukar ha rätt trevlig också då det ger en extra stund att stå och småprata medan man t.ex. virar ihop kablar.

Hann med att visa runt Kim och Malin i gruvan efter första föreställningen. Tack Malin för fotona :).


Nu bränner minneskortet i kameran förstås, men jag har lovat mig själv att plugga lite teori också. Men visst måste jag väl i alla fall titta genom filmerna för att göra en första rensning va?


Återkommer med färdiga filmklipp senare i veckan. Litet smakprov så länge...


82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page